Executăm lucrări de dezinsecţie în Oradea și județul Bihor împotriva insectelor dăunătoare.

Solicitați gratuit oferta de preț

DEZINSECȚIE ALBINE

CUM SCĂPĂM DE ALBINE

Aspect

Răspândite global, albinele sunt insecte din ordinul Hymenoptera, suprafamilia Apordea. Există mai mult de 20 000 de specii de albine, Megachile pluto fiind cea mai mare din specia sa, măsurând 3,9 cm lungime, în timp ce Perdita minima, fiind cea mai mică din specia sa, ea având aproximativ 2 mm lungime.

Albinele au un colorit variat, de la negru sau maro cu dungi roșii, galbene sau albastru strălucitor.

Programați-va o consultație gratuita.  Sunați acum la 0741.002.682  sau solicitați ofertă de preț.

Albine: comportament, mod de hrănire și obiceiuri :

Deși unele specii sunt solitare, precum albinele melifere, ele sunt prin excelență insecte sociale.

Coloniile de albine sunt formate din 3 caste : matca, femelele infertile lucrătoare și trântorul. Matca este activă pe toată durata vieții sale și depune ouă toată viața. Matca albinelor melifere poate trăi până la 5 ani, deși cele mai multe trăiesc 2-3 ani. Trântorul există cu unicul scop de a fertiliza matca și moare la scurt timp după ce și-a îndeplinit sarcina. Femelele lucrătoare îndeplinesc o multitudine de sarcini pentru supraviețuirea stupului, fapt care determină și o durată de viață scurtă, de doar 6 săptămâni.

Reproducerea albinelor :

Toate albinele sunt păroase, o trăsătură esențială în colectarea polenului. Florile și plantele înfloritoare atrag albinele, neexistând o altă insectă mai importantă în procesul de polenizare. În cazul multor specii, femelele au mai multe rânduri de peri pe picioarele din spate, care formează un fel de coșuleț. Când albina aterizează pe o floare, boabele de polen sunt ” pieptănate ” în coșuleț și pe peri. Polenizarea încrucișată are loc atunci când boabele de polen culese de la o floare sunt distribuite pe pistilul fertil al altei flori în timp ce albina coboară asupra lor. Deși nu numai femelele pot transfera polenul, toate albinele pot sa soarba nectar din flori folosindu-se de un organ asemănător limbii, acest nectar reprezentand sursa primară de energie. Polenul întreține viața atât a albinelor adulte, cât și a larvelor, întrucât conține proteine și alti nutrienți necesari supraviețuirii lor. Albinele dețin un organ care transformă nectarul în miere, care este la rândul său colectat în interiorul stupului sau a coloniei de albine.

ROIURI DE ALBINE

Cele mai bine documentate și mai des întâlnite roiuri de albine sunt cele ale albinelor melifere. De obicei, roiurile albinelor melifere nu reprezintă o amenințare majoră, mai puțin în cazul când avem de a face cu albine melifere Africane. Albinele nu au un cuib sau pui și prin urmare, sunt mai puțin ofensive. Oricum, ele vor înțepa dacă sunt provocate.

Roirea albinelor apare de obicei în cazul coloniilor înfloritoare, cu o populație numeroasă. Coloniile slabe nu vor putea roi până nu vor deveni mai puternice. Coloniile de albine pot ajunge slabe datorită înfometării, bolilor sau reginelor neproductive.
Mai mulți factori pot determina roirea albinelor, cum ar fi schimbarea anotimpului sau supraaglomerarea coloniei. Roirea presupune că un număr de lucrătoare și regina părăseasc colonia inițială. De obicei roiul se adună într-un loc liniștit, de multe ori într-un copac, după ce părăsesc colonia. ”Cercetașii ” sunt trimiși pentru a găsi o nouă locație prielnică, cum ar fi o buturugă. Odată ce locația a fost identificată, roiul se va reloca și va începe să se ”cuibărească”.

Roiurile pot fi de două feluri : primare și secundare. În cazul roirii primare, regina este cea care conduce roiul format dintr-un număr mare de albine lucrătoare care acționează pentru protejarea reginei ce depune ouă. Roirile secundare sunt conduse de mai multe femele virgine și drept rezultat, acestea au dimenisiuni mai reduse decât cele primare ( acest lucru întâmplându-se mai rar ).

Controlul albinelor :

Deși albinele pot aduce nenumărate beneficii mediului înconjurător, este totuși incomod și posibil periculos ca un stup de albine să se dezvolte lângă casele noatre.

Este important să identificăm corect speciile care trăiesc lângă casele noastre, întrucât albinele pot fi ușor confundate cu viespii datorită caracteristicilor fizice similare. Există metode diferite pentru eliminarea albinelor și viespilor, deci cunoașterea exactă a acestora este esențială în aplicarea metodei eficiente. Atunci când folosim oricare dintre metodele de control este de asemenea necesar să cunoaștem strategii eficiente, precum și limitările respectiv pericolele asociate. În multe regiuni sunt necesare o serie de licențieri și avize pentru a trata infestările de aceea este de recomandat să apelați la o firmă specializată în lucrări de DEZINSECȚIE.

SOLICITAȚI OFERTA DE PREȚ

Aveți nevoie de servicii de deratizare sau dezinsecție ? Noi vă scăpăm de dăunători. Sunați-ne la telefon 0741 002 682 sau completați formularul de mai jos pentru a solicita oferta de preț.

    PRENUME *
    NUME *
    ADRESA EMAIL *
    TELEFON *

    SUBIECT

    EXPLICATI PROBLEMA DVS. SI INDICATI SUPRAFATA PE CARE O DORITI DERATIZATĂ (in metrii pătrați)

    Introduceți acest cod în căsuța de mai jos: captcha